DomovAktualnoOsnovna šola Gradec na obisku

Kazalo

Osnovna šola Gradec na obisku

Objavljeno:  20. 09. 2024

Naše podjetje je z veseljem gostilo skupino tretješolcev, ki so nas obiskali v sklopu učnega dne, posvečenega recikliranju in okoljski ozaveščenosti. Učenci so imeli priložnost podrobneje spoznati, katere materiale recikliramo in kako poteka njihova predelava.

Med obiskom smo jim predstavili različne vrste materialov, ki jih obdelujemo, s poudarkom na plastiki, kovinah in papirju. Vsako vrsto materiala smo jim podrobno opisali, predstavili njihove značilnosti ter pomen recikliranja za okolje. Učenci so z zanimanjem poslušali, kako lahko s pravilnim ravnanjem z odpadki zmanjšamo vpliv na okolje in prispevamo k trajnostni prihodnosti.

Najbolj zanimiv del obiska pa je bil vsekakor ogled proizvodnega dvorišča, kjer poteka predelava papirja. Tam so si učenci lahko ogledali, kako poteka zbiranje papirja, kako se ga skladišči in pripravlja za nadaljnjo obdelavo. Videli so tudi stroje in postopke, ki omogočajo učinkovito predelavo materialov.

Ob koncu obiska so učenci povedali, da so se naučili veliko novega in da bodo z novo pridobljenim znanjem bolj pozorno ravnali z odpadki v šoli in doma. Navdušeni so bili nad tem, kako pomembno je recikliranje za ohranjanje našega planeta.

Naše podjetje je ponosno, da lahko na tak način prispevamo k ozaveščanju mladih generacij in jim pokažemo, kako pomembno je odgovorno ravnanje z materiali in skrb za okolje.

Preberite tudi

Novice

Eko konferenca in Modri Dino v Čatežu

Preberite več

Novice

Osnovnošolci na obisku

Pred kratkim smo vrata odprli tretješolcem z OŠ Gradec. Skupaj smo zavrteli snovne kroge ter si ogledali, kako poteka predelava plastike, kovin in papirja.

Preberite več

Novice

Dinos z vami tudi na Celjskem sejmu

Z veseljem vam sporočamo, da Dinos letos aktivno sodeluje na sejmu MOS v Celju. Vabljeni, da nas obiščete med 14. in 18. septembrom, v hali K, na razstavnem prostoru št.24.

Preberite več

Odkup surovin

ZA NOVE STRANKE

Poiščite pravo rešitev zase

S široko paleto storitev, ki jih nudimo, se trudimo skrb za okolje približati vsakomur. Pri tem vam zagotavljamo vso potrebno podporo, osnovano na več kot 75-letnih izkušnjah.

PREGLEJTE VSE STORITVE

ZA REDNE STRANKE

Naročite odvoz po spletu

Kot pravna oseba lahko na tem mestu dostopate do naše spletne aplikacije za naročanje odvozov. Za prijavo v sistem potrebujete uporabniško ime in geslo, ki ste ju že prejeli.

PRIJAVA V SISTEM